Kotimaista palveluosaamisen vientiä maailmalle

Kotimaista palveluosaamisen vientiä maailmalle

Olemme HoviKodissa ponnistelleet seuraavia kasvun askeleita ulkomailla. Ensimmäinen ulkomainen palvelukonseptimme, Omenareal, sijaitsi aikanaan Espanjassa, jossa palvelimme Aurinkorannikon suomalaisia ikäihmisiä. Tarjosimme ympärivuorokautista hoivaa ikääntyneille. Toiminnan kannalta ongelmaksi muodostui se, että suomalaiset haluavat olla Suomessa kesällä. Niinpä käyttäjiä palveluillemme löytyi vain puolikkaaksi vuodeksi ja jouduimme valitettavasti ajamaan toiminnan alas.

HoviKlubi Singaporessa on toiminut jo liki kaksi vuotta

Tästä oppineena on ensimmäinen HoviKlubi toiminut Singaporessa jo pian kaksi vuotta. Se palvelee paikallisia ikääntyneitä sekä kotonaan että päivätoimintakeskuksessamme, HoviKlubilla. Hoivapalvelujen sisältö on sovitettu paikalliseen kulttuuriin ja mieltymyksiin. Meille on ollut erittäin mielenkiintoista perehtyä aasialaiseen ajatteluun, perhedynamiikkaan ja tapoihin sekä samalla sovittaa sitä suomalaiseen hoivaideologiaan. Yhtenä erona on mm. ikääntyneen halu oman itsemääräämisoikeuden säilyttämiseen: meillä täällä Suomessa halutaan pysyä mahdollisimman itsenäisenä ja omatoimisena. Singaporessa taas ikääntyneet kokevat, että he ovat oman osuutensa tehneet ja nyt on heidän aikansa olla palveltavana. Erilaisia näkökulmia siis.

Vuonna 2019 uusi HoviKlubi Balille

Loppuvuodesta 2019 meillä oli suuri ilo käynnistää uusi HoviKlubi Balille, Indonesiaan. Paikallisena kumppaninamme on Kasih Ibu Hospital Group joka on, samoin kuin HoviKotikin, perheyritys jo toisessa sukupolvessa. Osin tästä syystä meidän on ollut helppo löytää yhteinen arvopohja ja tavoite: palvella niitä kotona asuvia paikallisia ikääntyneitä, jotka tarvitsevat hoiva- ja hyvinvointipalveluja. HoviKlubi on paikka, johon on mukava tulla viettämään aikaa samalla, kun päiväohjelma pitää huomaamatta huolen toimintakyvyn kuntoutumisesta. Hovi Caren hyvinvointikonsepti on herättänyt paljon mielenkiintoa sekä kohdemaissa, mutta myös naapurimaissa. Tiedusteluja on tullut mm. Thaimaasta ja Filippiineiltä. Uskomme, että meillä Suomessa olisi paljon annettavaa samalla kun etsimme uusia hyviä käytäntöjä, jotka me voisimme osaltamme tuoda ulkomailta tänne kotisuomeen. Sillä meilläkin on paljon opittavaa maailmalta.