Hovikumpu-logo rgb for-web1 - Osa HoviKoti-ryhmää

Tekstin koko

A- | A+

Palveluja kehitysvammaisille ja ikääntyneille

Hovikumpu Outokummussa palvelee hyvin laajasti erilasta tukea tarvitsevia. Toimintamme pohjautuu HoviKodin 30-vuoden kokemukseen erityisryhmien palveluista. Sisaryrityksemme Sofiakylä Nokialla, on menestyksekkäästi tuottanut palveluja kehitysvammaisille sekä autismin kirjoon kuuluville lapsille, nuorille sekä aikuisille vuodesta 2010.

Kehitysvammaisille, erityistä tukea tarvitseville sekä autismin kirjoon kuuluville tarjoamme tilapäishoitoa, asumispalvelua sekä tehostettua asumispalvelua. Erityisesti lapsille ja nuorille tarkoitettu tilapäishoito on Pohjois-Karjalassa harvoja ja pysyviä kehitysvammaisille tarkoitettuja palvelumalleja.

Ikääntyneille ja vanhuksille palvelumme kattaa omaishoitajien vapaat, intervallijaksot, palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen. Tarvittaessa toimitamme myös kotihoidon palveluja meillä asuville asiakkaille.

HoviKlubi -niminen päivä- ja työtoiminta on suunniteltu siten, että se kuntouttaa ja tukee ja ylläpitää asukkaamme toimintakykyä arjessa sekä tietenkin myös piristää ja virkistää. Samalla HoviKlubimme aktivoi asiakkaitamme yhdessä tekemiseen ja siten tukee Hovikummun yhteisöllisyyttä.

Erityispiirteemme tehostetun palveluasumisen ja tilapäishoidon lisäksi ovat erilaiset jaksoasumismahdollisuudet, kuten omaishoidon lomat sekä teemaleirit kesäisin.